Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/public/sites/www.oolbekkink-bronboring.nl/includes/common.inc).

Bronboring

Er bestaan meerdere manieren om een bron te boren. De stand van het grondwater en de grondlagen zijn bepalend hoe en hoe diep een bron wordt geboord. Daarnaast is het van belang dat we weten hoeveel water u wilt afnemen. Er zal dus vooraf een plan moeten worden gemaakt. Zo kan een bron een diepte hebben 10, 25 of soms zelfs van wel 50 meter.

Na het boren van het gat wordt eerst een 5 meter lange filterbuis geplaatst. Deze filterbuis is een pvc buis van 125 mm. of 160 mm. doorsnede en heeft sleuven van 0,5 mm. Hierna plaatsen we blinde buizen. Als de buizen zijn geplaatst wordt hier omheen filtergrind gestort. Het water in de betreffende grondlaag stroomt door het filter in de buis. Dit water kan nu door middel van een pomp worden opgezogen.

Afhankelijk van de waterdiepte en de waterbehoefte kan er een bovengrondse pomp of een onderwater pomp in de bron gebruikt worden. Door onze jarenlange ervaring hebben wij ons assortiment gevuld met pompen die met zorg zijn geselecteerd. Dit vertaalt zich in lange levensduur en hoge prestaties. Wij bepalen de meest efficiënte pomp voor u na het berekenen van de capaciteit die uw installatie nodig heeft.

Voor het boren van de bronnen maken wij gebruik van een zuigboormachine. Deze machine is compact en wendbaar, hierdoor ook op smalle en kleinere oppervlakten bruikbaar.

U kunt dus altijd rekenen op een pomp die het beste bij uw beregeningsinstallatie en uw tuin past. Dit alles gebeurt in goed overleg met u.

Onze opdrachtgevers zijn o.a.:

  • Agrariërs (tuin- en akkerbouw, veehouderij)
  • Bedrijven (brandputten, wasstraat, installatie)
  • Particulieren (brandputten, sproeien tuin, zwembad, auto wassen, etc.)

Ook doen wij onderhoud van brandputten en kunt u bij ons terecht voor materialen zoals o.a. pompen, bronpompen, sproeiers, tyleenbuis in alle maten + hulpstukken, pvc buis in alle maten + hulpstukken, etc.